2021. február

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
kulturliget eseménynaptár


Tavaszi Szél Nyugdíjas Klub - Szünetel

Időpont(ok) minden kedden 11.30-15.30 között
Javasolt korcsoport nyugdíjasoknak
Oktatók Klubvezető: Krizsán Mária
Oktatók elérhetősége +36 1 384 6492
Tandíj / részvételi díj
Beiratkozás, első óra időpontja első foglalkozás időpontja: 2020. szeptember 8.
Bemutató óra
Tanfolyam leírása

A szeretet ébren van, s aludva sem alszik." (Szent Ágoston) 

Tavaszi Szél Nyugdíjas Klub
2020.


Magunkról


Húsz éve, hogy a Művelődési Házban tartjuk összejöveteleinket. Köszönjük a "befogadást", örülünk, hogy itt lehetünk. Hetenként, kedden találkozunk. Általában 30 - 40 a jelenlévők száma. Életkor szerint a "fiatalok" 65-70 évesek, ez 60%, az idősebbeknél 90 év a felső korhatár. lélekben mindannyian fiatalok vagyunk. Szeretjük egymást, jó együtt lenni. ltt maradtunk a 20. századból, a közös életutak összeérnek.


Milyen volt a 2020-as év?


Január 7-én találkoztunk. Kiosztottuk a programokat. Új év, új és visszatérő feladatok. Megemlékeztünk a kultúra napjáról.
Jelmezes műsorral vidám farsangi mulatságot szerveztünk.
Január-február hónapban még volt a szokásos zenés-táncos összejövetel, és megünnepeltük a névnapokat. Minden névnap olyan, mint egy műsoros délután. Az ünnepelteket közös és egyénj dalokkal, versekkel köszöntJük.
Március 3-án a "fiúk" virággal, versselt, énekkel köszöntötték a "hölgyeket".
És ... március 10-én kedden ünnepeltük március 15-ét (kokárda, ünnepi műsor, vers, dal). Ezen a napon már szóbeszéd tárgya volt a vírus. Többen hiányoztak. Félelemből. Másnap jött a szomorú hír. Járvány van. Nincs összejövetel. Bezárt a Művelődési Ház. Telefonok. A tagok értesítése. Semmit nem tudunk, hogyan lesz tovább.
A kedd piros betűs ünnep volt az életünkben. Társasélet. Kimozdulás otthonról. Múltak a hetek, hónapok. Hívogattuk egymást. Olyan váratlan volt ez az egész. Egyre jobban felébredt az igény a találkozásra. Legalább egy fél órára ... valahol ... a szabadban. Muszáj. MegszerveztükH Beatrix cukrászda. Van terasz, könnyen elérhető. Harmincan voltunk. Önkiszolgálás. Egyszerre csak ketten lehettek a kiszolgáló részben. Betartottuk. Vigyáztunk egymásra. Jó vott szót váltani, találkozni. Örültünk, hogy nincs beteg sem kfütünk,. sem a családjainkban.
Dúlt a járvány. Magunkra maradtunk az otthonunkban. Gondoskodtak rólunk a gyerekeink, a barátaink nagy távolsá.gtartással. Viszont hiányzott a testi érintés, az öröm kifejezése az ölelés és a puszi .... Meddig lehet így élni ... öregen? Így ment el a nyár.


Szeptember


Telefon a "Házból". Találkozhatunk. Várnak minket. Szervezés. Telefonok. Mindenki boldog.
Minden megváltozott. Belépéskor fertőttenítés, lázmérés, adatlap kitöltése, maszk viselés. Mintha szellemházban járnánk. Mentünk a termünkbe (Tükör terem).

Senkivel nem találkoztunk. Csak 23-an voltunk. A többiek féltek. Csak a szemünkkel üdvözöltük egymást. A program szerint éltük az együttlét örömét. Kipróbáltuk, milyen maszkban táncolni, énekelni.
Megemlékeztünk az idősek napjáról. Az öregség humorát fejeztük ki a dalokban, versekben, jelenetben.
Így kaptunk ajándékba hat találkozási lehetőséget. Nagyon sokat jelentett ... . Október közepétől ismét bezárt a Ház. Annyi minden elmaradt. A karácsonyi együttlét szépsége. A leterített asztalok a fenyőgallyakkal, az adventi koszorú. A karácsonyi versek, a "Mennybőlr az angyal„ és a többi szép karácsonyi ének.

Mi így éltünk a klubban.
A közös múltnak nagy az összetartó ereje. Maradtak a telefononok. Erősítjük egymásban az összetartozás értékét. 

Reménykedünk.
Készítsünk tervet 2021-re?

 

A Tavaszi Szél Nyugdíjas Klub megbízásából összeállította: 

Herczeg Gyuláné klubtag  

 

 

 

 

Tavaszi Szél Nyugdíjas Klub

A nyugdíjas életkornak megfelelő közösségi programok, vetélkedők, kirándulások szervezése

 

 

 

Tanfolyam honlapja