2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


Lélegzet - L. Ritók Nóra kiállítása

2024. március 14. 17:30

Megnyitó:
2024. március 14. csütörtök 17.30

 

L. Ritók Nóra
grafikusművész,
az Igazgyöngy Alapítvány szakmai vezetője

Lélegzet

 

Köszöntőt mond:
Szabó Csilla,
a Corvin Művelődési Ház igazgatója


Megnyitja:

Tatai Erzsébet
művészettörténész


Közreműködik:
Discantus énekegyüttes

 

A kiállítás megtekinthető:
2024. május 5-ig a Harmónia Szalonban.

 

Kérjük, hogy a kiállítótér (Harmónia Szalon) látogatási idejéről indulás előtt tájékozódjon az alábbi elérhetőségeinken:

Telefon: 1-401-3060 email: recepcio@kulturliget.hu

 

 

L. Ritók Nóra 

Pedagógus, grafikusművész, az 1999 óta működő Igazgyöngy Alapítvány alapítója és szakmai vezetője, az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

1960-ban született Berettyószentmártonban, általános és középiskolát Berettyóújfaluban végezte, majd tanulmányait Nyíregyházán, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán folytatta, ahol földraj-rajz szakos tanári oklevelet szerzett. Később elvégezte az Iparművészeti Egyetem vizuális kommunikáció szakát, majd közoktatásvezetői szakvizsgát tett és továbbképezte magát esélyegyenlőségi vonalon is.

Alapítványa az évek során a gyermekszegénység elleni küzdelem emblematikus civil szervezete lett, a művészeti iskola pedig nemzetközi szinten elismert gyermek-képzőművészeti műhely. Társadalmi vállalkozásuk, a Szuno, a kézművesség terén ad munkát a leszakadóknak, termékeik egyre ismertebbek.

Munkájukról sokat publikál, blogokat ír, hogy hiteles képet adhasson a társadalmi leszakadás rendkívül bonyolult problémájáról, megértesse az egyéni és a rendszerszintű felelősségeket, érzékenyítse az embereket, segítse a befogadást.

Tevékenysége központjában az Igazgyöngy Alapítvány munkája áll, de mellette alkotó művész is. 1993 óta tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, képgrafikai szakosztályban. Rajzai részben lenyomatát adják az esélyteremtő munkának, részben a harmóniát keresik a természetben, a régmúlt értékeiben, a mesékben, mítoszokban.

Munkájában sajátos ötvözetet alkot az oktatás, a szociális munka és a művészet. Közéleti szereplő, tevékenységét díjak sorával ismerték el hazai és nemzetközi viszonylatban is.

https://l.ritoknora.hu/

 

A hely, ahol születtem, az iskoláim és a világ változásai formálták előttem azt a teret, amiben kiteljesedhetek. Pedagógusként, szociális szakemberként, közszereplőként, a civil szférából próbálok tenni a gyerekszegénység ellen, építve a kitörési pontokat a generációs szegénységben élők előtt. A munka nehéz és amortizáló...

 

 

Kategória

Kiállítás