2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


Jazzliget:Sárik Péter, Berki Tamás, Gyémánt Bálint

2015. december 11. 19:30

Berki Tamás – Sárik Péter: Minden Délibáb

Lemezbemutató koncert

Vendég: Gyémánt Bálint

 

Izgalmas újdonsággal jelentkezik a hazai jazzélet két nehézsúlyú egyénisége, Berki Tamás és Sárik Péter.  Évek óta zenélnek együtt különböző formációkban, duóban 2012 óta lépnek színpadra. Fellépéseik igazi közönségbarát jazz koncertek, teli humorral, örömmel, játékkal és energiával. A “Minden Délibáb” című album közel egy év zenei élményeit gyűjti egy csokorba, megörökítve az élő koncertek hangulatait, a közönség reakcióit és a közös muzsikálás pillanatainak szépségét.

A lemezen régi és új Berki-szerzemények és jazz-örökzöldek jelennek meg sajátos módon, valamiféle "auditív színház", vagy  "jazz performance" sohasemvolt  formájában.

 

Berki Tamás 14 évesen kezdte zenei pályafutását saját beatzenekarában. Nyert nemzetközi ifjúsági jazzénekes világversenyt, a Nemzetközi Jazz Federáció „Best of” listája a mai napig Európa egyik legjobb férfi jazzénekeseként tartja számon. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének tanára és a Kőbányai Könnyűzenei Stúdió Énektanszak vezetője. Szerzői albumain közel félszáz saját dalt jegyez zenével és -elhivatottan-magyar szöveggel. Szabó Gábor Életműdíjat, Artisjus-díjat, Nívó-díjat és Lyra-díjat kapott, 2007-ben pedig átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. 

Sárik Péter jazz-zongoraművészt virtuozitásáról és műfaji sokoldalúságáról ismerhetjük. Egyedi ötletei örömteli és közérthető produkciók alakjában mutatják be, és teszik egyre népszerűbbé a jazz zenét. Mint zeneszerző jelentős nemzetközi sikereket mondhat magáénak: kompozíciói rendre dobogós helyezéseket érnek el az Egyesült Államok és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein. Díjak, elismerések: Orszáczky-díj, Artisjus-díj, Jazzy Rádió dalverseny: “Legjobb szólista”, Emerton-díj.

A duóhoz meghívott vendégként a fiatalabb generáció kiemelkedő tehetsége  Gyémánt Bálint /gitár/ csatlakozik, aki a CD 11 dalából háromban teszi le névjegyét. Amellett, hogy elsőrangú jazz formációk oszlopos tagja, szívesen vesz részt izgalmas, kíváncsiságát kielégítő projektekben. Harcsa Veronikával közös akusztikus duójukon kívül, a közösen alapított Bin-Jip nevű kísérleti elektronikus formációban is együtt játszanak. A Transform Quintet tagjaként közös lemezt készített a világhírű, Grammy-díjas zongoristával, Joey Calderazzoval. Jelenleg a  Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára. 


Berki Tamás – ének
Sárik Péter – zongora
Gyémánt Bálint - gitár

 

Jegy ára: 1350 Ft

Vásároljon Jazz liget bérletet, így kedvező áron látogathatja koncerteinket:

5 szabadon választott alkalomra szóló bérlet ára 5000 Ft!

Erzsébet utalvány és a Kultúrpont kártya beváltható!

A kedvezmények nem összevonhatók!

Jazzliget 2016.: 

január 15. Fourtissimo

február 12. Szőke Szandra Quintet

március 11. Váczi Eszter és a Quartet

április 15. Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Duó

Kategória

Zene