2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


Jazzliget - Hajdu Klára Quartet feat. Borbély Mihály „Fúvom az énekem”

2023. február 10. 19:30

2023. február 10. péntek 19:30

 

 

Hajdu Klára Quartet
feat. Borbély Mihály

„Fúvom az énekem”

 

 

 

 

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője, és egyik legelismertebb énektanára. A MagyarJazz szerkesztői és a Jazzma.hu olvasói 2021-ben is az év énekesnőjének választották. Fellépett már Európa és USA számos nagyvárosának klubjaiban és fesztiváljain. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű kétszeres Fonogram-díjas és aranylemezes Balázs Elemér Grouppal. 

Saját quartetje 14 éve a jazz szakma elismert zenekara. Eddig négy lemezük jelent meg, melyeket mind a szakma, mind a közönség rajongó elismeréssel fogadott és kettő ‘Fonogram’ jelölt lett. Dalaikat a magyar jazz csatornák mellett már holland, német és szlovén országos rádiók is műsorukra tűzték, és több mint 30 országban streamelik. Minden eddigi albumuk elérhető a japán lemezboltok polcain.

A “Plays Standards Dedicated to Chet Baker" című lemezüket 2017 elején "Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölték.

Klárára dalszerzőként is felfigyelt a szakma, mikor "You're Gonna Rise" című szerzeményét, melyet párjával, Szakonyi Milánnal hangszerelt, "A Dal2019"szakmai zsűrije beválogatta a legjobb 30 közé.

A pandémia alatt Klára újabb dalokat és szövegeket szerzett, így a quartet rögzítette 3. "Journey" c. nagylemezét, melyet nem sokkal a megjelenés után megrendelt egy Japán kiadó, így már ott is elérhetik a rajongók. Illetve pár hónappal a megjelenés után Fonogram jelölést kapott “Az év hazai jazz albuma” kategóriában.

Áprilisban jelent meg a ‘Fúvom az énekem’ című legújabb albumuk, amelyen Klára kedvenc magyar népdalai hallhatóak a quartettől megszokott hangzásban és hangszerelésben. (A hangszereléseket Klára ötletei alapján készítette az énekesnő, párjával Szakonyi Milánnal, illetve Cseke Gábor zongoristával.) 

A quartet vendége ezúttal a Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas klarinétos, szaxofonos, Borbély Mihály.

 

Hajdu Klára - ének

Cseke Gábor - zongora

Soós Márton - nagybőgő

Richter Ambrus - dob

Borbély Mihály - fúvós hangszerek

 

https://www.youtube.com/watch?v=Kqm1396juE0

https://songwhip.com/hajdu-klara-quartet/fuvom-az-enekem

 

 

A program megvalósulását
a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://nka.hu/

 

 

 

 

 

Kategória

Zene

 

 Jegyáraink:

2800 Ft Elővételben
3300 Ft Koncert napján a helyszínen és online

 

 Online jegyvásárlás:

    

 

 

 

Parkolási lehetőség: