2022. július

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


Világutazók - Rakonczay Gábor extrém sportoló

2022. február 24. 18:00

2022. február 24. csütörtök 18:00

 

Vendégünk:

Rakonczay Gábor
extrém sportoló


MEGHÖKKENTŐ

Nemzetközi rekordok. Valós tapasztalások.

Rakonczay Gábor kétszeres Guinness világrekorder és hatszoros óceánátkelő hajós, az amerikai Év Kalandja Díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosának 
Óceán átevezéstől a Déli-sarkig
című élménybeszámolója.

Az előadóval Kosaras Renáta
a Magyar Sport Üzleti Szövetség alelnöke, és a 2019-es a Magyar Déli-sark Expedíció kommunikációs vezetője beszélget.

Rakonczay Gábor rendszeresen teljesít több száz kilométeres ultrafutásokat. 29 nap alatt átkelt Grönlandon és egy 44 napos expedícióval elérte a Déli-sarkot. 3 könyv szerzője és eddig 5 országban, több mint 200 ezer ember hallotta célmegvalósítással kapcsolatos előadásait.2006-ban az Atlanti-óceán kelet-nyugat irányú, első magyar páros átevezése a saját tervezésű és építésű Tűzhangya hajóval, világrekord idő alatt. /Gran Canaria– Antigua 51 nap 6 óra 10 perc/. Az óceán átevezés sikere kapcsán Guinness World Records elismerést kaptak Londonban, és az Év Kalandja Díjat, a National Geographic Adventure-től Washingtonban. A hajót Budapesten a Magyar Iparművészeti Múzeumban és Bécsben a Vienna Boat Show-n láthatta a nagyközönség. Az expedícióról írt nagy sikerű könyv, a Tűzhangya 2011-ben jelent meg Magyarországon. 2013-ban 77 nap alatt teljesítette az első szóló transzatlanti evezését a Vitéz névre keresztelt speciális óceáni kenuval, amit Fa Nándor tervezett és épített. 

2018-ban részt vett GB Row, a világ legkeményebb evezős versenyén is.

2018-ban 29 nap alatt átkelt Grönlandon. A teljes felszerelést és élelmiszert a csapat szánon húzta magával 4 héten keresztül Grönland keleti partjától a jég plató nyugati oldaláig. A csapat haladását egy 4 napos vihar lassította, amiben 110 km/h alapszél és a sátoron belüli -20C hőmérséklet nehezített. 

2019 januárjában Rakonczay Gábor az antarktiszi szárazföld partjáról indulva első magyarként elérte a Déli-sarkot. egy 44 napos expedícióval teljesítette a 917 kilométeres távot. Szánja induláskor 92 kilót nyomott. Ezen húzta minden felszerelését, az élelmet, a sátrat és mindent, amire a 44 napos úton szükség volt. A testsúlya tíz százalékát elégette, és az arcán fagyási sérüléseket szenvedett, de boldogabb, mint valaha.

2019-ben Mont Blanc mászás: hét nap alatt 400 kilométert megtéve jutott el a tengerszintről (Genovából) 4808 méter magasságba, a Mont Blanc csúcsára. A távot futva és mászva teljesítette. Az útja során egészen szélsőséges időjárási körülményekhez kellett alkalmazkodni, futott forróságban és jégesőben is.

Legutóbb a 7 napos 700 kilométeres Magyarország átfutásról  hallottunk róla.

A sorban következő tökéletes lépcsőfok a méltán híres EMU 6 napos ultrafutó verseny lett. Ezen a  kitartás versenyen 6 nap alatt 800 kilométeren nyert.

 

Rakonczay Gábortól kitartást, célorientált hozzáállást, krízishelyzet kezelést, fókuszáltságot tanulhatunk. Elképesztő történetek, és éles helyzetben kipróbált tapasztalatokról hallhatunk.

Lépd át a határaidat és inspirálódj a legextrémebb kalandokból!
Gyere meríts erőt, szerezz motivációt elsőkézből az extrém sportoló megalkuvás nélküli és elképesztő expedícióiból!

Szeretettel várunk mindenkit, aki szeret vagy szeretne utazni!

 

Program hossza: kb. 90 perc  

 

Kategória

Mindenmás

 

 

1000 Ft  

 Online jegyvásárlás:

    

Tisztelt Látogatóink!

Mindent elkövetünk  látogatóink és munkatársaink egészségének védelmében. Tudjuk, hogy jelenleg nehéz előre tervezni, a folyamatosan változó helyzet bizonytalanná teszi a színházjegyek előzetes vásárlását.
Mi abban támogatjuk a látogatóink döntését, hogy a jegyvisszaváltási garancia jelölésekkel ellátott előadásoknál visszatérítjük az elővételben megváltott jegyek árát abban az esetben, ha a beltéri rendezvények tartására vonatkozó szabályok változása miatt a rendezvényt nem tudjuk a szokásos keretek között megtartani, vagy le kell azt mondanunk.
Az elővételben megváltott jegyeket betegség esetén is visszaváltjuk, ehhez kérjük, hogy visszaváltási szándékát jelezze legkésőbb 24 órával az előadás kezdési időpontja előtt.
Így az előadásaink iránt érdeklődő nézőinknek nem kell attól tartani, hogy a jegyárat elveszítik.

Vigyázzunk egymásra!