2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


Útra indító - Világjáró fiatalok - táncművészek

2023. március 28. 18:30

Március 28. kedd, 18:30

Világjáró fiatalok

 

SIMKÓ BEATRIX:
EURÓPA SZÍNPADAIN

SIMON RENÁTA:
INDIA SZÍVÉBEN 

 

A hazai és nemzetközi kulturális színtér két legizgalmasabb előadójától megtudhatjuk, hogy mit jelent a küzdés, hogy lehet kifejezni önmagunkat, milyen a nonverbális kommunikáció, mit jelent a kihívás?
Hogyan jutott egy magyar táncművész Indiába? Hogyan járt három év alatt, 10 országban Simkó Beatrix? Milyen lehetőségek vezethetnek magyar művészeket a nemzetköziséghez?

 

SIMKÓ BEATRIX
táncművész, koreográfus, médiaművész. Tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és a Hamburgi Egyetemen folytatta média és performansz területen. Több mint tíz éve aktív szereplője a kortárs táncszcénának Budapesten, illetve az elmúlt hat évben számos nemzetközi koprodukcióban dolgozott. Az európai Aerowaves és Life Long Bunring programok beválogatott művésze, szoros együttműködésben dolgozik a budapesti Műhely Alapítvánnyal. Munkáiban a közvetlen környezetünk egyénre gyakorolt hatásait vizsgálja és kutatja, melyet a test expresszív, non-verbális kifejezőeszközein keresztül mutat be. A Párizs-Budapest-metró interjúsorozatában, három év alatt 80 beszélgetést készített 10 országban. Előadásai olyan neves előadóhelyeken és fesztiválokon szerepeltek mint a Trafó Kortárs Művészetek Háza, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Španski borci Ljubljana, Hessischen Staatsballett in Darmstadt, Kampnagel, Kuopio Dance Festival és az Avignoni szinházfesztivál, mely Európában az egyik legrangosabb színházi találkozó.

 

SIMON RENÁTA
táncművész, bohócdoktor, a Mozdulj a lelkedből! alapítója. Volt a Győri Balett, a Svéd Királyi Balett táncosa, illetve számos produkcióban vendégszerepelt külföldön és Magyarországon. Később a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán folytatta tanulmányait. Majd beleásta magát az ájurvéda, a jóga és a tantra filozófiájába.

“A táncot belülről tanulmányoztam 2011 óta tudatosan. Svédországba kiköltözve kezdtem elmélyülni az improvizációba, a szabad táncba. Később annyira érdekelt már, hogy az egész életformámat meghatározta. Elmentem Indiába, ahol eredeti terveim szerint a tánc ősi gyógyító erejét szerettem volna kutatni. Természetesen azt találtam meg amire szükségem volt. Magamat. Egy életmódon, egy jógikus gyakorláson, és a táncon keresztül... India szívén keresztül.” meséli Simon Renáta

 

 

Kiknek ajánljuk?

A programra kifejezetten várjuk azokat akik táncművésznek, előadóművésznek készülnek vagy a tánc és színház szerelmesei.

 

A részvétel INGYENES, kérjük, regisztráljanak az alábbi linken:

https://forms.gle/DcvBS9LpGfqjJaxR8

Kategória

Mindenmás

 

 

A részvétel INGYENES, kérjük,

regisztráljanak az alábbi linken:

https://forms.gle/DcvBS9LpGfqjJaxR8