2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


Sisi családi-baráti körben ünnep idején

2022. december 15. 18:00

december 15. csütörtök 18:00

Sisi
családi-baráti körben ünnep idején

Adventi előadás

 

 

A karácsony a kedvenc ünnepe volt Sisinek, aki sokkal jobban szeretett adni, mint kapni. Mivel ajándékozta meg szeretteit december 24-én, a születésnapján?

Az est folyamán több különböző oldalról járjuk körbe a királyi család adventi-karácsonyi időszakát. A hallgatóság betekintést kap az udvari ünnepnapokba, Sisi szűkebb és tágabb környezetével való viszonyába, illetve abba is, hogy mennyire voltak bensőségesek ezek a kapcsolatok. Megismerhetjük a császári-királyi család bécsi és gödöllői karácsonyait, jótékonykodási szokásait, valamint azon szentestékbe is betekintést nyerünk, amelyeket Sisi a családjától távol töltött.

A királyné egyetlen fia, Rudolf trónörökös halála után nem engedte, hogy a születésnapján felköszöntsék, és karácsonyfát sem állított többé. Hogyan töltötte a karácsonyokat ezután?

Az előadás végén Erzsébet gyermekeinek és unokáinak karácsonyairól is szó lesz, hiszen Sisi élete végéig bőségesen megajándékozta a szeretteit, időnként igen meglepő és feltűnést keltő tárgyakkal.

Előadó: Káli-Rozmis Barbara

Káli-Rozmis Barbara az 'Erzsébet királyné és a magyarok' című könyv szerzője és Vas Viktória élő történelmi előadó (a királyné szerepében – Czédly Mónika divattervező egyik ruharekonstrukciójában) két különböző nézőpontból közelíti meg a témát, így egyedi módon kiegészítve egymást hozza közelebb a nézőkhöz Erzsébet királyné személyét. A színház és a történelmi témájú előadás találkozását élvezhetik a résztvevők az adventi est folyamán.

Vas Viktória
élő történelmi előadó

Ruha: Czédly Mónika divattervező
Fotó: Kocsi Edina
(A kép a Mátyás-templomban készült.)

 

A program hossza: kb. 90 perc

 

 

Kategória

Mindenmás

 

 Jegyár:

1400 Ft  

 

 Online jegyvásárlás: