2020. július

Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
V
5
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
P
10
Szo
11
V
12
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
P
17
Szo
18
V
19
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
V
26
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
P
31
kulturliget eseménynaptár


Rádóczy Gyarmathy Gábor kiállítása

2019. június 21. 18:00

2019. június 21. péntek 18.00

A Corvin Művészklub szeretettel meghívja Önt, kedves családját és barátait

Rádóczy Gyarmathy Gábor
festőművész
kiállításának megnyitójára.

Az est folyamán bemutatásra kerül
Dr. Rusz Edit
Phaedra
című könyve.

 

Köszöntőt mond: Kovács Péter polgármester
A kiállítást megnyitja: Dr. Rusz Edit
Moderátor: Koltayné Zolder Klára a Corvin Művészklub vezetője
Közreműködik: Matus Mihály tárogatón


A kiállítás megtekinthető 2019. július 7-ig a Harmónia Szalonban.

A helyszín megközelítése:
az Örs vezér tere metróvégállomástól induló HÉV-vel, Imre utcai megálló, illetve a 176E és 276E autóbuszokkal, Hunyadvár utcai megálló.

 

A sokak által ismert művész-tudós házaspár Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus és Rádóczy Gyarmathy Gábor szimbolista, szürrealista festőművész könyvbemutatója illetve kiállítása kapcsán elmondható, hogy szerencsésen egészítik ki egymást. Több alkalommal szerepeltek már együtt. Eseményeiken a tudomány és a művészet együttesen hat a megjelentekre. Ez azért különösen jó, mert a napjaink egyik központi témája a szexualitás, így széles körben hasznos ismereteket nyújtanak. A szimbolista, szürrealista festészet, mint ahogy a Rusz Edit által megjelentetett könyvek témája is az érzelem- és ösztönvilágot tükrözi.  A festészet pedig társadalmilag is jelentős esztétikai élménnyel gazdagítja az érdeklődőket.

 

 „Egyes tárgyak, emlékfoszlányok, kontinensekre jellemző szimbólumok, vagy ipari termékek, jelképekké magasztosult egykori remekművek felölelik az igazi realitást. Ismert konvencionális tárgyak és gesztusok, felületi külső látványát átalakítani jelképrendszerré, szimbólummá ez az én törekvésem! Én ezt a bizonyos felesleget keresem a praktikummal szemben; és ezekből a titkos, elvont, jelentéktelen elemekből próbálom összerakni a világomat. A világot pedig nem átalakítani szeretném hanem megérteni igyekszem.” (Rádóczy Gyarmathy Gábor)

 

Kategória

Kiállítás