2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


Kenyérből kelt mese

2016. február 20. 10:30

Zalán Tibor: Kenyérből kelt mese

Fekete Dóra és Kiszely Ágnes ötletéből, A Ciróka Bábszínház előadása 

Milyen szép is volt, amikor a kenyeret még otthon sütötték! Teknőben dagasztották, kézzel simogatták, és amíg a tészta kelt, mesélésre is volt idő. Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, ahol a kurta farkú malac túr… A mi előadásunkban is készül kenyér, és közben mesét is hallhatunk. Majd miután megkóstoltuk a friss cipót, még játszunk is! 

Rendező: Kiszely Ágnes

Tervező: Fekete Dóra

Zenélő-zeneszerző : Kormos Z. Zsolt

Koreográfus: Juhász Anikó

Játsszák: Apró Ernő Blattner-díjas, Fülöp József 

 

Az óvodapedagógusok megelégedésére és a gyerekek örömére a produkció rendhagyó előadásként született meg, amelyhez foglalkoztató játék is kapcsolódik

Mialatt az apa kenyeret dagaszt, a fiú elindít egy mesét, amelyhez rövid időn belül apja is csatlakozik, és mire megsül a kenyér, a közös mese is révbe ér.

A játék végén a kemencéből előkerül egy frissen sült kenyér, amelyet a fiatal, mint újszülöttet vesz a karjába. Mindez persze csak játékos ábrándozás, mert a következő pillanatban az idős ünnepélyesen megszeli a kenyeret, amelyből minden néző kap egy szeletet.

A kenyér majszolása közben beszélgetés kezdődik: Ízlik-e a kenyér? Tudjátok-e, miből készül? És a liszt miből lesz? A negyven perces előadást követően 15 perc közös játék várja a gyerekeket, amely során a szereplőkkel együtt megbeszélik és eljátsszák a búzamag vetését, a kalász beérését, az aratást, cséplést.

 

Az előadás időtartama 40 perc, melyet 15 perc játék követ

4 éves kortól ajánljuk

Kategória

Családi