2024. március

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár

Magyar kultúra napi színes forgatag

Magyar kultúra napi színes forgatag:

telt ház rekord az Erzsébet-ligetben

 

A magyar kultúra napját -a korábbi évekhez hasonlóan – 2024-ben is rendezvénysorozattal ünnepeltük. A program összeállításakor kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy minél szélesebb kínálatból válogathasson közönségünk, ezzel is megmutatva sokszínű, gazdag magyar kultúránk minél több rétegét.

Az ünnepségsorozat nyitóelőadása január 18-án a Nézőművészeti Kft. darabja, A fajok eredete volt. A Mucsi Zoltán, Katona László, Thuróczy Szabolcs szereplésével évek óta nagy sikerrel játszott darab most is megtöltötte a színháztermet, hetekkel korábban minden jegy elkelt.

Január 19-én MERITUM címmel nyílt nagyszabású tárlat a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesületének részvételével. A változatos anyagot felvonultató kiállítás megnyitóján Szepes Hédi művészettörténész tartott tárlatvezetést.

Péntek este a Jazz Liget vendége Váczi Eszter Quartet volt, aki ezúttal Geszti Péterrel állt a színpadon. Jól ismert közös dalaikon kívül egy-két újdonságot, sőt, ritkaságot is előadtak, ezen a koncerten sem maradt üres szék a nézőtéren, minden jegy elkelt.

Január 20-án, szombaton délelőtt a gyerekeké volt a főszerep, a Magyar Népmese Színház előadásában a Vitéz Palkó című előadást láthatták, mely egy rozsályi népmese alapján értelmezte újra az ismert történetet. Ez az előadás is bekerült a teltházas programok sorába, a gyerekek csillogó szemmel, a színészekkel együtt izgulva, drukkolva követték a főhős kalandjait.

Szombat este HOBO József Attila estje vonzotta a következő rekordszámú nézőt, az évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő előadás és HOBO karizmatikus személyisége garantáltan maradandó színházi élményt szerzett a nézőknek.

Január 21-én vasárnap délelőtt a Kolompos táncház a család minden tagját átmozgatta, közel kétszázan pördültek-fordultak és toppantak a színházteremben, ezzel is közelebb kerülve a magyar népzenéhez, néptánchoz.

Vasárnap este egy rendhagyó, különleges és izgalmas hangulatú, látványvilágú darab során

Vecsei H. Miklós és csapata Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján, a Kiégő Izzók élő, vetített díszletében, Koltay Szonja Dorottya installációjával mutatta be legújabb irodalmi-koncertszínházi előadásá„A kocka kibontása” címmel. Az előadás nézőszáma közelített a telt házhoz, tökéletes zárásaként a nagyszabású rendezvénysorozatnak.

 

 

Ha velünk töltötték ezt a néhány napot, reméljük maradandó kulturális élménnyel a szívükben távoztak és hamarosan újra találkozunk az Erzsébetligeti Színház soron következő előadásain!