2024. március

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


Patché - Jazz Liget 2017

2017. október 20. 19:30

 

PATCHÉ

 

Patché 3 éve alakult, Pákai Petra (ének) és Cséry Zoltán (billentyűs hangszerek) személyében. 2016 decemberében jelent meg első nagylemezük Szívhang címmel, a Hunnia Records gondozásában.

A zenekar a neo-soul-pop-jazzy vonalon mozog, saját dalaik spirituális szövegvilágot képviselnek. Olykor elszállós, másszor pedig kirobbanó dinamika jellemzi muzsikájukat. A spirituális szövegvilág pedig szépen simul dalaik hangulatához. Eddig 7 videoklipjük jelent meg, legsikeresebb daluk a "Let It Go" bekerült egy világversenyen az első 21 dal közé. Több teltházas budapesti koncertjük is bizonyítja, mennyire szerethető és vágyott ez a műfaj.

A duó (ének-zongora, effektek) egy különleges világot tár a közönség elé. Hallgassuk akár egy kellemesen elfogyasztott pohár bor mellett kóstolókon, vacsorákon, vagy akár kimondottan koncertkörülmények között. Az intim, bensőséges hangulat mindenképpen garantált.

Pákai Petra Kőbányai Zenei Stúdió ének és szakmai angol tanára, sok számos külföldi dalversenyen ért el helyezést szerzeményeivel. Los Angelesben I. díjat kapott, Washingtonban külön díjjal jutalmazták nagyszerű dalát. Hangja egyedi ízzel tölti meg a soul, funk, bluesy zenére nyitott füleket.

A Patché megfordult az A38-on, Művészetek völgyében, botfesztiválokon, visszatérő vendége a Budapest Jazz Club-nak.

Cséry Zoltán a Random Trip és a Red Bull Pilvaker egyik legrégebbi szereplője, ezen felül dolgozik Barabás Lőrinccel, Kálloy-Molnár Péterrel, Pápai Jocival, a Kodály Spicy Jazz producere, hangszerelője. Hangszerel , dalokat és szövegeket ír.

A Patché másik arca egy iskolai program, a KONZI-TOUR, ami betekintést enged a könnyű s komolyzene bugyraiba. Dalelemzés, énektechnikák, filmzene, zeneszerzés, az az: "komolyról könnyedén, könnyűről komolyan."

 

Jegyár: 1500 Ft

15 állomásos turnéjuk óriási sikert aratott az ország iskoláiban:

http://youtu.be/yJMfCSeGtvM 

dalok a Patchétól:

 https://www.youtube.com/watch?v=qS6_AgDjeS4

https://www.youtube.com/watch?v=Mg27AJu-TAE

egy feldolgozás:

https://www.youtube.com/watch?v=p-rvZojd4Cw

Kategória

Zene