2024. március

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


Jazzliget: Nagy Emma Quintet

2021. december 11. 19:30

december 11. szombat 19:30

Nagy Emma Quintet

A Bartók Konzervatórium növendékeiből 2018-ban alakult Nagy Emma Quintet már az alapítás évében elkészített egy négy számból álló EP-t, 2019 elején pedig a nemzetközi zsűri szavazatai alapján megnyerték a Müpa Jazz Showcase szakmai díját. Első lemezük, a saját szerzeményeket tartalmazó Set to Face is ebben az évben jelent meg, most pedig megérkezett a második nagylemez, a 2020 nyarán rögzített LFO (Low Frequency Oscillator), amely izgalmasan, ízlésesen mozog a kortárs jazz nyitott kereteiben.

Az improvizációk és kötött struktúrák, kidolgozott formák és spontán pillanatok, öröm és spleen ellentéteire és összhatására épülő lemezre a zenekar mind az öt tagja (Nagy Emma - ének, Cseh Péter - gitár, Oláh Krisztián - zongora, Dénes Ábel - bőgő, Klausz Ádám - dob) szerzett zenét, a szövegeket nagyrészt Emma bátyja, Mohó-Nagy Gergő jegyzi.

A dalok próbáról próbára nyerték el végleges formájukat. „Nem volt különösebb koncepció a lemez mögött. Ahogy készültünk a felvételre, egymás után jöttek a szerzemények, és végül a nagyon különböző dalok összeálltak egy nagy képpé, és kialakították a lemez egységes arculatát. A szerzeményekben a mai mainstream jazznél hangsúlyosabb szerepet kapnak a kompozíciók, a rendhagyó formák, valamint a dal műfajának egyszerű eszközeiből való építkezés is. Vannak olyan számok, ahol azonban egyértelmű hatások is tetten érhetők: az I'm Alone egyértelműen Pat Metheny hatást mutat, az I Will egy pozsonyi Jim Black koncert után született, a Modern Happy témája pedig a mai jazzgitárosok stílusára reflektál. Az album fele olyan dalokból áll, amikben nincs improvizáció. Ezek kötöttségük miatt mutathatnak klasszikus zenei hatásokat” – meséli Nagy Emma. A címadó alacsony frekvenciás oszcillátor egyébként egy, az elektronikus zenében használatos jelforrás, amivel bizonyos paraméterek értékét lehet automatizálva változtatni; a lemez bónusztrekkje éppen az elektronika irányába kalandozik el.

Jegyár elővételben: 2000 Ft, a helyszínen: 2400 Ft

  

Kategória

Zene

 

2000 Ft  Elővételben
2400 Ft  Helyszínen


 

 Online jegyvásárlás:

    

 

Ha Ön a Nagy Emma Quintet 19:30-kor kezdődő koncertjére és

Váczi Eszter Quartet 20:30-kor kenzdődő koncertjére is

jegyet vásárol egyidejűleg, elővételben,

mindkét koncertre 50%-os kedvezménnyel válthat jegyet,

azaz: 1000 Ft + 1000 Ft/db áron.

 



 

Tisztelt Látogatóink!

Mindent elkövetünk  látogatóink és munkatársaink egészségének védelmében.

Tudjuk, hogy jelenleg nehéz előre tervezni, a folyamatosan változó helyzet bizonytalanná teszi a színházjegyek előzetes vásárlását. 

Mi abban támogatjuk a látogatóink döntését, hogy
a jegyvisszaváltási garancia jelölésekkel ellátott előadásoknál
visszatérítjük az elővételben megváltott jegyek árát abban az esetben, ha a beltéri rendezvények tartására vonatkozó szabályok változása miatt a rendezvényt nem tudjuk a szokásos keretek között megtartani, vagy le kell azt mondanunk.

Az elővételben megváltott jegyeket betegség esetén is visszaváltjuk, ehhez kérjük, hogy visszaváltási szándékát jelezze legkésőbb 24 órával az előadás kezdési időpontja előtt.

Így az előadásaink iránt érdeklődő nézőinknek nem kell attól tartani,
hogy a jegyárat elveszítik.

Vigyázzunk egymásra!