2020. május

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


Hungarian Nights

2019. augusztus 21. 19:00

augusztus 21. szerda 19:00

Hungarian Nights

musical 

amerikai-magyar kooprodukció

 

 

A Hungarian Nights című musical Mariner Pezza és Cheryl Kemény által írt,

két felvonásos zenés-táncos darab

A mű Erdélyben, a 19. században játszódik, melyben egy gróf és a szerelme történetét ismerhetjük meg, zenékkel, énekekkel és látványos táncokkal elmesélve. Az előadásban a norwalki Crystal Theater (USA) énekesei és a Liget Táncegyüttes táncosai szerepelnek, összesen mintegy 4O művész. A darab angol nyelvű, így a feliratozás segíti a megértést.

 

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Részvételi szándékukat kérjük előzetesen jelezzék az info@kulturliget.hu e-mail címen, név, elérhetőség és igényelt darabszám megjelölésével.

 

 

Kedvcsináló: Hungarian Nights Trailer

  

Hungarian Nights Trailer 1

 

Az amerikai-magyar Temesváry Sándor – akinek Buffalo Bill a főnöke -Londonból Erdélybe utazik, hogy részt vegyen az unokatestvére, Temesváry Ilona bárónő esküvőjén, és közben cigány lovasokat és zenészeket toborozzon a főnöke számára. Temesváry Ilonának férhez kell mennie, mert a szülei meghaltak, és a bátyja el van adósodva. Ūtközben rablók támadták meg a családot, és egy csoport cigány mentette meg őket.  A jóképű cigány királyfi – Attila – aki megmentette a szép Ilonát, azonnal beleszeretett.  Azt hiszi, hogy mivel megmentette Ilona életét, az ő felelőssége védni ezt az életet.  De Attilanak már van egy menyasszonya, a csinos táncosnő, Rózsika, és az ő házasságuk fog két cigány törzset összekötni. A cigány zenészek Draco gróf és Ilona eskűvőjére mennek szerepelni, és felajánlják, hogy elkísérik a nemes társaságot.
Ilona soha sem találkozott a jövendőbelijével, és zavarja, hogy senki sem akar beszélni neki róla. Ilona nagyon fél, mert furcsa álmai, és zavaros emlékképei voltak egy múltbeli életéről. Zsófia – Attila anyja - a jövendőmondó, és nagy veszélyt lát, de nem érzi magát képesnek arra, hogy megállítsa az ellentmondásos spirituális erőket.
Így lépünk be Draco Batthyány de Harkály gróf sötét világába, aki kutat elveszett volt felesége – ”a szeretett” után.  Magyar Esték…egy mese szerelmi háromszögről, titkokról, veszélyekről, reinkarnációról és a megváltásról, ahol a végtelen háború a jóság és a gonoszság kőzt a Kárpátok hegyei között folyik. Magyar Esték…egy rejtély a cigányokról, az ő zenéjükről, családokról és a véségi kapcsolatokról, valamint egy századok óta tartó mély szerelemről szól Cheryl Kemeny és Mariner Pezza romantikus musicaljében.    

 

Kategória

Színház