2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


Bolha a fülbe

2015. november 29. 18:00

Bolha a fülbe

frenetikus komédia

Harsányi Gáborral, Beleznay Endrével, Oszter Alexandrával, Csengeri Attilával, Várkonyi Andrással, Cseke Katinkával, Fogarassy Bernadettel a főszerepben

A vígjáték szakirodalom talán legjobb, s méltán gyakran repertoárra kerülő színműve ez.

Chandebise, a köztiszteletben álló biztosítási igazgató, miután nem tudja otthon férfiúi kötelességét teljesíteni, felesége gyanakvása által ún. bolhát tesz a fülébe... A férfi, egy ismeretlen rajongó hölgytől kap levelet: randevúra hívják egy kétes hírű szállodába.

Chandebise egyszerre hűséges és kishitű: eldönti, hogy nem megy el, inkább a legjobb barátját küldi maga helyett. Csakhogy a névtelen levelet saját gyanakvó felesége írta, hogy lépre csalja. S a barát, a feleség következetes udvarlója. Egymás karjába futnak hát a hotelben, majd őrült spanyolok, boldogságot kereső partnerek, furcsábbnál furcsább emberek jönnek-mennek..., s a váratlan légyott rémálom lesz, pláne, amikor mégiscsak megjelenik Chandebise. Oltári kavarodás kerekedik, pláne, amikor kiderül, hogy a világon mindenkinek lehet egy, vagy akár több hasonmása is.

Pozsgai Zsolt rendező szerint egy rossz helyre tévedt levél, egy kétes eredetű amerikai nadrágtartó, egy váratlanul impotenssé váló férj, egy beszédhibás rokon, egy félőrült spanyol, egy alkoholista hasonmás, egy nagytermészetű fogadósasszony félelmetes bonyodalmak okozója lehet.

Szerelem, hűtlenség, látszat, csapda és félreértés. Ehhez jön még a megszámlálhatatlan ajtó és a forgó ágyak – a klasszikus francia bohózatíró klasszikus kellékei.

Mindez a komédia nagymestereivel, népszerű művészekkel.

A rendező és dramaturg „kioldotta a féket” és engedte valódi ritmusában működni a szöveget, mely így a legváratlanabb helyzeteket idézi elő. És bár Párizsban játszódik a mű, ebben az előadásban játszódhatna bárhol, ahol emberek élnek, szeretnek, csalnak, hazudnak – majd mélyen, őszintén megbánnak mindent. Mindezt a komédia eszközeivel. 

Jegyek 2100 és 2600 Ft-os áron kaphatók a helyszínen

Ajánló:



Kategória

Színház