2022. október

Szo
1
V
2
H
3
K
4
Sze
5
Cs
6
P
7
Szo
8
V
9
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
Szo
15
V
16
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
Szo
22
V
23
H
24
K
25
Sze
26
Cs
27
P
28
Szo
29
V
30
H
31
kulturliget eseménynaptár


999 - 2 előadás

2022. október 13. 16:00

október 13. csütrötök 16:00 és 19:00

999

A Vadász Esélye és a Szerb Antal Színház
közös devised theatre előadása

 A 21. század hajnalán, a klímakrízis közepette, egyre több apokaliptikus „forgatókönyv” születik a nem is túl távoli jövőről. Azonban az olvadó jégsapkák, a lángoló esőerdők és az olajfoltos óceánok háttérfüggönye előtt ott áll a mindenkori ember, aki élni akar. Nem is akárhogy: ugyanúgy, ahogy eddig vagy talán jobban. Éppúgy, mint a szikláját görgető Sziszüphosz, az egyre gyakoribb katasztrófák és extrém életkörülmények ellenére is, megpróbálja fenntartani jól megszokott kényelmét. Ez az „alkalmazkodás” meddig válhat a hasznunkra, és mikortól fordulhat át egyfajta szemellenzős „nemtörődömségbe”? Mit vagyunk hajlandók feláldozni azért, hogy megtartsuk látszólagos jólétünket? Milyen abszurd helyzeteket szülhet a mindennapi élet, ha a klíma-katasztrófa már bekövetkezett és következményei hétköznapjaink részévé válnak? Milyenek ezek a hétköznapok egy kiszámíthatatlan bolygón?

Előadásunk többek között ezekre a kérdésekre kíván reflektálni a színház korszerű eszközeinek segítségével, illetve társművészeti elemek (tánc, zene, vetítés) bevonásával. A közösségi alkotás útján, saját ötletekből, szövegekből, valamint improvizatív fizikai tréning (Viewpoints-technika) által megvalósuló projekt célja, hogy napjaink legégetőbb témáját, a klímaválságot, és annak lehetséges hozadékait olyan kontextusba helyezze, amely egyszerre képes rámutatni a helyzet komolyságára és abszurditására.

Jelenetek laza füzére bomlik ki a nézők előtt, melyekben jövőnk bizonyos szituációi egyszerre humoros és keserédes mivoltukban tárulnak fel – Hogyan öltöztessük fel az iskolába igyekvő gyermeket, ha reggel még -20°C, napközben viszont már +20°C van? Készíthet-e a műanyagok titkos életéről dokumentumfilmet David Attenborough, ha már nincsenek állatok? Mi is az ember, találékony félisten vagy inkább majom... a szakadék szélén?

Játszák:
András Gedeon, Kovács Boróka, Nagyabonyi Emese, Kozma Gábor Viktor, Szekeres Blanka és Zádor Fanni

Dramaturg: Kiliti Krisztián
Látványterv: Szőke Zsuzsi
Látványtervező asszisztense: Oláh Réka, Nagy Fanny
Maszk: Huszár Kató
Zeneszerző: Pásztor Márk
Asszisztensek: Ágh Barbara és Balla Anett
Technikusok: Váradi András és Selmeczi Mercédesz
A rendező munkatársa: Bélai Marcel

Rendező: Kozma Gábor Viktor

Sajtóvisszhang:

https://szinhaz.online/999-londonban-es-budapesten-is-lathato-a-vadasz-eselye-eloadasa/

 

Kedvcsináló az előadáshoz:

https://youtu.be/hj55jq9RE8k

 

 

Az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az előadás hossza: 75 perc, egy részben

 

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap, a Greenpeace Magyarország, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet, a SÍN Kulturális Központ, az Utcaszak – Utcaszínházi Alkotóközösség, a Művészek a Klímatudatosságért csoport és a Trafó Kortás Művészetek Házának támogatásával jött létre.

 

Kategória

Színház

 

 Jegyáraink:

3000 Ft  

Csoportoknak (10 fő felett) kedvezményes jegyárat biztosítunk 2500 Ft/fő áron. Kérjük Önöket, hogy a csoport érkezését előzetesen egyeztessék Czuczor Réka kollégánkkal a 401-3060-as telefonszámon, vagy a czuczor.reka@kulturliget.hu e-mail címen. 

 Online jegyvásárlás: