2023. május

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
Sze
31
kulturliget eseménynaptár


Vingardium Borliget

2023. június 16. 16:00

Június 16. péntek 16:00-tól
Június 17. szombat 13:00-tól 

 

Vingardium Borliget

Június 16-án és 17-én

Idén ötödik alkalommal csábítunk mindenkit az aszfaltos belvárosi zsongásból, a zöld közösségi térbe. Az Erzsébetliget több száz éves fáinak árnyékában számos pincészet települ ki a fesztiválra, a kedvelt és ismert food trackok kínálata mellett a hagyományos konyha ízei is jelen lesznek a kínálatban. A Vingardium Borliget hangulatos zenével, koncertekkel, érdekes borkurzusokkal és gyerekprogramokkal várja a kikapcsolódni vágyókat.

 

A rendezvény területére a belépés és a kulturális programok látogatása ingyenes.

Borkóstolás kizárólag a hivatalos, idei VINGARDIUM fesztiválpohár megvásárlásával lehetséges.

A pohárjegy tartalmazza a fesztiválpoharat, egy kóstolókupont és a karszalagot. (Bizonyos programelemek kizárólag karszalaggal vehetők igénybe.)

A megvásárolt kóstolópoharak visszaváltására nincs lehetőség, eltört kóstoló pohár esetén újat kell vásárolni.

 

Az eseményről bővebben és jegyvásárlás:

https://vingardium.hu/bemutatkozo/

 

 

 

Borkurzus:

Június 16. péntek

17:30-18:30
Király László – Kávé témában

19:00-20:00
Dékány Tibor – Magyar borépítészet


Június 17. szombat

16:00-17:00
Fabók Mihály – Bor és víz párosítás


17:30-18:30
Dékány Tibor – A magyar borvidékek

 

Ízelítő a programokból:

----------------------------

PÉNTEK

----------------------------

Folksz zenekar

A Folksz zenekar Magyarország egyik legeredetibb ethno jazz fusion, világzenei formációja. Műsorukon igen változatos felfogásban szólalnak meg az egymás határait érintő zenei irányzatok, izgalmas, egyedi hangszerelésben.

A zenekar alapítója és a kompozíciók szerzője Várnai Dániel gitáros.
A formációt a remek énekesnő, Trager Lili erősíti, a ritmusszekció egyedi, és változatos megszólalásáról Bese Csaba basszusgitáros és Pfeiler Ferenc dobos gondoskodik.

A program megvalósulását
a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://nka.hu/

 

----------------------------

Liget Táncakadémia

 

----------------------------

Konyha zenekar

A Konyha egy háromtagú zenekar, akik retrósan lerobbant hangzással és fordulatos magyar szövegekkel játszanak eklektikus (a soultól a garage rockig terjedő skálán mozgó) popzenét.

" A Konyhában lenni mindig jó. Nincs túl nagy rend és tisztaság, de mi így szeretjük. És ne feledjétek: a hűtőben mindig ég a villany!"

BADICS MÁRK - DOB
HALLER DÁNIEL - BASSZUSGITÁR
SZEPESI MÁTYÁS - ÉNEK, GITÁR

 

----------------------------

SZOMBAT

----------------------------

 

A belvárosi klubokban nagy sikerrel működő kezdeményezés keretében a szárnypróbálgató ifjú tehetségektől kezdve az ismertebb előadókig többen bemutatkoznak, hogy megmutassák mire képesek.
Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezés vagy alkalmi kedv alapján különböző stílusú zenészek kapnak rövid játéklehetőséget. Utazó zenész, megmutatkozni vágyó amatőr, kísérletező profi. Minden előadó szívesen lép fel egy új helyszínen, új közönség előtt, új dalokat kipróbálva: a motiváció változó, a mikrofon stabil.
A közönségnek garantáltan változatos, izgalmas műsorban lesz része!

 

----------------------------

Bluebird zenekar

Zenekarunk a Bluebird 2018 óta működik. Célunk többek között megmutatni, hogy a különböző zenei világok milyen jól megférnek egymás mellett és kiegészítik egymást.

Többféle stílusból is merítünk feldolgozásainkban, például pop, rock, jazz, bossa nova, világzene irányzatok ismert és kevésbé ismert számait formáljuk át a saját felállásunkra és hangzásvilágunkra.

Minden dal egy történet. Fedezzük fel ezeket a történeteket, induljunk együtt zenei utazásra a különböző stílusokban és nyelveken!

 

----------------------------

Dirty Canvas zenekar

Őszinte rock ‘n’ rollt játszó zenekar vagyunk, rengeteg lendülettel. 
2021-ben részt vettünk a Hangfoglaló Program keretében megrendezett Öröm a Zene! tehetségkutatón, ahol az országos döntőig jutottunk. Idén a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával felvettük első nagylemezünket, melynek debütálást 2023 elejére tűztük ki.
A zenénkre a ’60-as és a ’70-es évek világa volt legnagyobb hatással. Törekszünk az igényes és autentikus megszólalásra és hisszük, hogy a szabadságnak ma is a rockzene a leghitelesebb közvetítője!

Felállás:

Huff Zalán Bendegúz - ének, gitár
Szilágyi Zsombor - gitár
Nagy Gergely - basszusgitár, vokál
Tóth Márk - dob, vokál
Kiss Norbert - billentyű, szájharmonika 

A program megvalósulását
a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://nka.hu/

 

 

----------------------------

 

A VARIDANCE az a világra folyamatosan rácsodálkozó gyermek, aki ha zenét hall, táncra perdül, aki nem foglalkozik azzal, hogy éppen a székén  kellene ülnie csendben és illedelmesen és az sem számított neki soha, ha a táncban a maga útját járja. A VARIDANCE maga a szenvedély, csak mozog, lüktet, ahogy mindig is „Benne lüktetett a világ”, ha valami dallamot hallott, semmi másért, egy dologért: a tánc szeretetéért, a táncért önmagáért.

 

----------------------------

RANDOM TRIP

 

A Delov Jávor és DJ Q-Cee által vezetett Random Trip hazánk legszínesebb könnyűzenei közössége: a legkülönbözőbb műfajok előadói lépnek színpadra estéről estére, sokszor meglepő összeállításokban. Az előadások közös improvizáción alapulnak, mégis könnyen befogadhatók. A projekt nem egészen egy évtized alatt jutott el az egykori Instant klub százfős pincéjéből a Várkert Bazár, a MÜPA, a Budapest Park és a Sziget Fesztivál nagyszínpadáig.

Random Trip X Szécsi Böbe, Zentai Márk, MC Zeek

  

Kategória

Mindenmás