2024. március

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


Útra indító - Világjáró fiatalok

2023. április 25. 18:30

Április 25. kedd, 18:30

Világjáró fiatalok

 

HRISZTOV TOMA:
UTAM PÁRIZSBA

MUHI ÁRON:
EGY ÉV KÍNÁBAN, FÉL ÉV SPANYOLORSZÁGBAN
az autentikus környezet pozitív hatása a nyelvtanulásra

Hogyan került egy magyar színész Franciaország színpadaira? Hogyan jutott egy magyar fiú Kínába? Milyen lehetőségek vezethetnek minket különböző kultúrák megismeréséhez, és az élő nyelvtudás elsajátításához?

 

HRISZTOV TOMA: UTAM PÁRIZSBA

Hrisztov Toma 1994. augusztus 16-án született Budapesten. Szülei orvosok, édesanyja magyar, apukája bolgár származású. 2022-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen színművész szakon. Fél évet kint töltött ERASMUS+ ösztöndíjjal PÁRIZSBAN, a Nanterre Egyetemen, Előadóművészet (Art du spectacle) szakon. Két évig a Pesti Magyar Színiakadémia diákja volt. A Madách Imre Gimnáziumban érettségizett, ahol tagja volt a Thália Stúdiónak. A Diákszínpadok vetélkedőjén rendezett két előadása 2012-ben és 2013-ban elnyerte a Legjobb előadás díját. Az ÁSZ drámaiskolába és a Katona József Színház Ifjúsági programjába, a Katona Klubba is járt.

Színművészetis vizsgaelőadásai mellett több színházban is játszott: Budapest Bábszínház, Radnóti Színház, Magyar Színház, Griff Bábszínház, Gólem Színház, Pinceszínház. Színpadi alakításai mellett nagyjátékfilmekben, tévéjátékban, sorozatokban, kisfilmekben és reklámokban is játszott, nemzetközi sorozatokban szerepelt angolul (Tom Clancy’s Jack Ryan, The Fear Index), párizsi tanulmányai alatt pedig francia nyelven lépett színpadra. Többek között Kis Hajni Külön falka című 2021-es, díjnyertes filmjében is feltűnt egy mellékszerepben. Az Együtt kezdtük c. filmben Deák Geri karakterét alakította. Jelenleg a Jurányiban, a Gólem Színházban, a Vidám Színpadon és a Budapest Bábszínházban játszik.

Elmondása szerint sokféle műfaj érdekli: a prózai, zenés, bábos színház, a performanszok és a filmezés is közel áll a szívéhez.

 

MUHI ÁRON: EGY ÉV KÍNÁBAN, FÉL ÉV SPANYOLORSZÁGBAN
– az autentikus környezet pozitív hatása a nyelvtanulásra

Muhi Áron Balázs turizmus-vendéglátás szakon végzett a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Amióta csak az eszét tudja, imád utazni, már egészen fiatalon felfedezhette a szomszédos országokat. 7 éves kora óta játszik trombitán és ütőhangszereken, így a zene és a hangszere is mindig elkísérte az útjain. Szabadidejében a Dante Színészzenekarnak a dobosa, amelynek további tagjai: Varga-Huszti Máté - Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház; Szép Domán és Herczegh Péter - Nemzeti Színház; D. Varga Ádám - Hevesi Sándor Színház.

A Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kezdte a tanulmányait, ahol először a kínai nyelv, majd a kínai kultúra iránt kezdett egyre jobban érdeklődni, végül az országba először 2015-ben, egy nyelvi versenynek köszönhetően jutott el. Innen már biztos volt, hogy nincs visszaút, így 2016-ban megpályázta a kínai állam egyéves ösztöndíját, amit el is nyert, így 17 évesen egyedül nekiindult az egy évig tartó kalandnak, aminek rengeteg tapasztalatot és barátságot köszönhet. Hazatérése után elkezdett spanyolul is tanulni, leérettségizett, és nekikezdett egyetemi tanulmányaimnak a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Amellett, hogy jobban elmélyült a turisztika világában, már kereste a következő úticélt, így végül 2022-ben az Erasmus+ programnak köszönhetően Gijónban, Spanyolországban töltött egy félévet, új kalandok után keresve.

Mindkét útnak a legnagyobb hozadéka a világlátás és az élő nyelvtudás elsajátítása. Előadásában arról szeretne mesélni, hogy a komfort zóna elhagyása milyen pozitív hatásokkal jár, ha idegen nyelvet tanul valaki.

 

Kiknek ajánljuk?

A programra kifejezetten várjuk azokat akik színésznek, előadóművésznek, közgazdásznak és aktív nyelvtanulásra készülnek vagy a művészet és nyelvek szerelmesei.

 

A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció hamarosan!


Kategória

Mindenmás

 

 

A részvétel INGYENES, kérjük,

regisztráljanak az alábbi linken:

Űrlap link: https://forms.gle/H3a69bowayCshMNMA