2024. március

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


Oldtimer túraverseny - Befutó az Erzsébet-ligetben

2022. június 26. 15:35

Guruló Múzeum Budapesten

Június 26-án vasárnap mintegy nyolcvan oldtimer-, és különleges youngtimerből álló autókaraván látható a fővárosban és a Gödöllői-dombságban. Idén 15. alkalommal gördülnek ki a Budapest Classic Grand Prix márkafüggetlen oldtimer autós túraverseny résztvevői a garázsból, hogy mintegy guruló múzeumként bemutassák az autózás történetét az érdeklődőknek. A Mercedes-Benz Classic Magyarország Egyesület szervezésében immár hagyománnyá vált örömautózáson változatos mezőny állt össze, melyben zömében harminc évnél idősebb járművek mutatják meg magukat.

 

Látványos helyszínek

Június 26. vasárnap

 

Időpont

 Helyszín

  9:00

 RAJT - Budaörs, Mercedes-Benz Hovány

  9:50

 Millenáris, Szabó Magda sétány

10:00

 Budai Vár, Kapisztrán tér

10:30

 Bálna

10:40

 Groupama Aréna

11:20

 Ludovika Campus

14:40

 Mogyoród, Főtér

15:00

 Gödöllő, Uszoda parkoló

15:35

 CÉL - Autóbemutató
 XVI. kerület, Erzsébetligeti Színház

 

Az autók percenként érkeznek a helyszínre, ahol várhatóan másfél órán át láthatóak majd folyamatosan. A legidősebb járművek a mezőny elején haladnak majd.

Részletes információ ás pontos időpontok: www.bpcgp.hu

 

 

Az Erzsébet-ligetben

a Green Caffee

hűsítő italokkal és finom falatokkal várja a vendégeinket!
 
 

 

 

A rendezvény résztvevői mindig örömmel veszik elő a garázsból a legféltettebb kincseiket, hogy Budapest nevezetességei között autózva kicsit visszarepítsék a közönséget a múltba. Ezek az autócsodák szinte mindenkiből nosztalgikus érzéseket váltanak ki, így az öröm kölcsönös.

A mintegy 130 km-es túrán a város nevezetesebb pontjait ejti útba a hibátlan állapotban lévő oldtimer karaván. A rajtnak immár hagyományosan a Budaörsi Hovány Mercedes-Benz szalon biztosít méltó helyszínt, majd az itiner segítségével ellátogatnak a Millenárisra és tovább a Budai Várba. A Bálna ikonikus vonalvezetésénak látványa után a Zwack Múzeum lepárló részlegét látogatják meg a résztvevők. Pontossági feladat várja a mechanikus stopperrel rendelkező párosokat a Groupama Aréna, majd a Hungaroring aszfaltcsíkján tehetnek két kört a résztvevők. A F1-es autókkal ellentétben a veteránoknál nem a gyorsaság, hanem a pontosság a döntő. Fót, Mogyoród és Gödöllő után az Ómátyásföldi villákon át jut el a mezőny 15:45-kor a befutó helyszínére, az Erzsébet ligeti színházhoz, ahol szakértő műsorvezető mutatja be az autókat.

A túra folyamán a résztvevőknek mindenütt betartják a KRESZ szabályait. Az autóban ülő páros - vezető és navigátor – tökéletes összhangja és együttműködése az autóval elengedhetetlen. Az előírt szintidőt az ügyességi szakaszokon mechanikus stopperórájukkal századmásodperc pontossággal kell teljesíteniük!

A guruló múzeum legöregebb autója idén egy 1934-es Bentley lesz, melyet az 1942-es Willys Jeep és az 1954-es híres „sirályszárnyas”, a Mercedes- Benz 300 SL Coupé követ a legújabb, éppen bevezetés alatt álló modellel együtt.

Az érdeklődők 1934-től napjainkig láthatják kedvenceiket, hiszen mintegy harminc különféle autómárka képviselteti magát. Az Alfa Romeo, Bentley, BMW, Cadillac, Chrysler, Citroën, Dodge, Ferrari, Fiat, Honda, Jaguar, Lancia, Mazda, Mercedes-Benz, MG, NSU, Opel, Pontiac, Porsche, Peugeot, Renault, Triumph, VAZ, Volkswagen, Volvo és Willys Jeep márka szerelmesei egy kis időre visszarepülhetnek az időben.

 

Kategória

Mindenmás