2023. november

Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
V
5
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
P
10
Szo
11
V
12
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
P
17
Szo
18
V
19
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
V
26
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
kulturliget eseménynaptár


Majális 2022 - Kiírás szolgáltatóknak

2022. április 19. 10:00

2022. évi Kertvárosi Majális

KIÍRÁS

2022. május 1.

 

Az Erzsébetliget területén, a Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat közművelődési intézményeként, éves munkaterve alapján szabadtéri rendezvényeket szervez, melyeket szolgáltatásaikkal árusok színesítenek, akik a rendezvény költségeihez való hozzájárulást fizetnek.

A rendezvényen való részvétel feltételeit a Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház szabályzatban rögzíti, amely minden jelentkezőre érvényes.

A Corvin Művelődési Ház a rendezvény költségeihez való hozzájárulás mértékét az elfoglalt terület, a tevékenység, a négyzetméter és a rendezvény központjához képest történő elhelyezkedése alapján kalkulálja.

A kalkuláció alapja 6500 Ft/m2, gasztronómiai szolgáltatóknál 8000 Ft/m2, mely tartalmazza a környezetvédelmi hozzájárulást is.

Az áram díját nem foglalja magában a befizetendő összeg, ez külön költségként jelenik meg.

A területet használatba vevő felelős valamennyi jogszabály és hatósági előírás betartásáért, különösen a tevékenység ellátására vonatkozó NÉBIH, tűzrendészeti, munkaügyi, fogyasztóvédelmi, a NAV felé teljesítendő kötelezettségeinek, valamint a rendezvény ideje alatti rend fenntartásáért.

A helyek a tevékenységi körök, szakmai, szolgáltatási és rendezvénybiztonsági szempontok alapján előzetesen kerülnek kijelölésre a rendezvénytérképen.

Különös tekintettel az alábbi szempontokra:

 • azonos szolgáltatások és termékek, ne legyenek egymás mellett;
 • nagy forgalmat bonyolító szolgáltatók ne legyenek egymással szemben, vagy egymás mellett, mert ezzel forgalmi akadályt okozhatnak, veszélyeztetve a rendezvény biztonságát;
 • az elektromos áramelosztás technikai korlátai;
 • figyelni kell a kellemetlen illatok és az állat foglalkoztatók elhelyezésére is;

A Corvin Művelődési Ház fenntartja a jogot arra, hogy a látogatói és a szolgáltatói igények figyelembevételével szabályozza és korlátozza az azonos tevékenységi körű partnerek jelenlétét a rendezvényen.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az alábbi kereskedelmi profilokra vonatkozó korlátozások érvényesek a 2022. évi Kertvárosi Majálisra

 

Tevékenység megnevezése

Szolgáltató partnerek maximum

édesség (cukorkás)

2

kürtőskalács:

3

vattacukor

3

limonádé

3

fagylalt

2

lángos

2

kenyérlángos

2

sör

3

bor                                  

3

lufi

2

arcfestő, henna, csillám tetoválás

4 fizetős szolgáltatásként

homokkép készítés

2

lovagoltatás

2 szolgáltató

 

 1. A Corvin Művelődési Ház fenntartja a jogot, hogy az alább felsorolt szolgáltatási körök tekintetében minimum négyzetméter, illetve területfoglalási díjat határozzon meg.
 • Helyben fogyasztásra kínált élelmiszerek minimum 4m2 – nagyságú rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén
 • Luftballon árusítási lehetőség, minimum 4m2 nagyságú területre vonatkozó rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén
 • Egyszer használatos műanyag játék árusítási lehetőség, minimum 4m2 nagyságú területre vonatkozó rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén
 • Arcfestő, henna, csillám tetoválás, homokkép készítés (fizetős szolgáltatásként) a terület nagyságához igazodva, de minimum 20.000Ft rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén
 • Lovagoltatás, lovanként 20.000Ft rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén történhet.
 1. Szolgáltatást reklámozó sétáló partnerek minimum 9000 Ft/fő.
 2. Kereskedelmi tevékenységet folytató sétáló kereskedők 20000Ft/fő.
 3. Csak 1 m2 területet igénylő szolgáltatók minimum 8000 Ft.
 4. Befizetést követően pénzt semmilyen esetben nem áll módunkban visszatéríteni, további részletek a szabályzatban.
 5. Esőnap NINCS.
 6. Rossz idő esetén sem lehet az épületbe betelepülni.

 

JELENTKEZÉS

személyesen az alábbi időpontokban:

 

április 19. kedd

10:00 – 12:00

4m2 feletti területet foglaló, és a 2021. Kertvárosi Vigasságon részt vett partnerek

 

április 20. szerda

15:00 – 17:00

4m2 feletti területet foglaló, és régi partnerek

 

április 21. csütörtök

14:00 – 16:00

 

Budapest, 2022. április 01.

Szabó Csilla

igazgató

 

-----------------------------------------------------

 

 

Szabadtéri rendezvények területeinek

hasznosítási szabályzata

2022. évi Kertvárosi Majális

 

Az Erzsébetliget területén, a Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház Budapest Főváros XVI. kerület Önkormányzat közművelődési intézményeként, éves munkaterve alapján szabadtéri rendezvényeket szervez, melyeket szolgáltatásaikkal árusok színesítenek, akik a rendezvény költségeihez való hozzájárulást fizetnek.

 

 1. A Corvin Művelődési Ház a rendezvény költségeihez való hozzájárulás mértékét az elfoglalt terület, a tevékenység, a négyzetméter és a rendezvény központjához képest történő elhelyezkedése alapján kalkulálja.
 2. A kalkuláció alapja 6500 Ft/m2, gasztronómiai szolgáltatóknál 8000 Ft/m2, mely tartalmazza a környezetvédelmi hozzájárulást is.
 3. Az áram díját nem foglalja magában a befizetendő összeg, ez külön költségként jelenik meg.
 4. A terület rendezett állapotának megóvása érdekében a befizetéssel egyidejűleg kaució letétbe helyezése is kötelező. Cél: a rongálások megelőzése, a szemét és hulladék széthagyásának elkerülése. A kaució a rendezvény végén a távozáskor visszajár, amennyiben a területet az árusító rendezett állapotban adja át a rendezőnek, és a szemetet a kijelölt helyre szállítja.
 5. A szolgáltató vállalja, hogy
 • a rendezvény ideje alatt az előírásnak megfelelő számú saját szemétgyűjtőt helyez ki, gondoskodik a szemetesek folyamatos ürítéséről és a konténerbe történő szállításáról.
 • saját, szabványos tűzoltó készülékkel rendelkezik, melyet szabályosan elhelyez az árusítási területen - ez alól kivétel azon szolgáltató, aki nem használ áramot és nem foglalkozik tűzveszélyes anyaggal.
 • betartja a jogszabályban meghatározott tűzvédelmi előírásokat.
 1. A rendezvény kezdetekor a szolgáltatást végző jelentkezik a rendezőnél, aki átadja neki a számára kijelölt területet. A rendezvény végeztével eredeti állapotában a rendezőnek átadja a helyet, aki jóváhagyja a kaució visszafizetését. Aki ezt elmulasztja, kizárhatja magát a következő rendezvényen az árusításból.
 2. Az árus elfogadja, hogy mindenfajta – részéről történő – rendbontás az a rendezvényen való részvételből kizáró ok lehet.
 3. Elektromos áramot abban az esetben vehet igénybe, ha a bekötéshez rendelkezik minimum 20 m hosszúságú toldás- és sérülésmentes, minimum 3x2,5 átmérőjű (gumikábel) hosszabbítóval, valamint a használt berendezések üzemeltetéséhez szabványos, az előírásoknak megfelelő, biztonságos elosztókat és hosszabbítókat használ.
 4. Az elektromos hálózatra történő kapcsolódási lehetőség: 7000 Ft, mely költségen felül történik, a fogyasztási határok szerinti sávos elosztásban az áramköltség megfizetése. Az elektromos teljesítmény igény megadása kötelező.

Igényelt elektromos teljesítmény

ára

0-500 W

2 500

501-1000 W

3 000

1001-1500 W

3 500

1501-2000 W

4 000

2001-2500 W

4 500

2501-3000 W

5 000

 

 1. A kijelölt területet a rendezvény napján reggel 6 és 9 óra között lehet elfoglalni, ezt követően a gépjárműveknek el kell hagyni a rendezvény területét.
 2. Az árus a jelentkezéskor aláírásával igazolja, hogy e feltételeket elfogadja és azt magára nézve kötelezőnek tartja.
 3. A területet használatba vevő  felelős valamennyi jogszabály és hatósági előírás betartásáért, különösen a tevékenység ellátására vonatkozó NÉBIH, tűzrendészeti, munkaügyi, fogyasztóvédelmi valamint a NAV felé teljesítendő kötelezettségeinek, valamint a rendezvény ideje alatti rend fenntartásáért.
 4. Visszatérő és hosszútávon velünk együttműködő, valamint nagyobb területet igénylő partnereink előnyt élveznek a helyek kijelölésekor.
 5. A helyek a tevékenységi körök, szakmai, szolgáltatási és rendezvénybiztonsági szempontok alapján előzetesen kerülnek kijelölésre a rendezvénytérképen.
 6. Különös tekintettel az alábbi szempontokra
 • azonos szolgáltatások és termékek, ne legyenek egymás mellett;
 • nagy forgalmat bonyolító szolgáltatók ne legyenek egymással szemben, vagy egymás mellett, mert ezzel forgalmi akadályt okozhatnak, veszélyeztetve a rendezvény biztonságát;
 • az elektromos áramelosztás technikai korlátai;
 • figyelni kell a kellemetlen illatok és az állat foglalkoztatók elhelyezésére is;
 1. A Corvin Művelődési Ház fenntartja a jogot arra, hogy a látogatói és a szolgáltatói igények figyelembevételével szabályozza és korlátozza az azonos tevékenységi körű partnerek jelenlétét a rendezvényen.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az alábbi kereskedelmi profilokra vonatkozó korlátozások érvényesek a 2022. évi Kertvárosi Majálisra:

 

Tevékenység megnevezése

Szolgáltató partnerek maximum száma

édesség (cukorkás)

2

kürtőskalács:

3

vattacukor

3

limonádé

3

fagylalt

2

lángos

2

kenyérlángos

2

sör

3

bor                                  

3

lufi

2

arcfestő, henna, csillám tetoválás

4 fizetős szolgáltatásként

homokkép készítés

2

lovagoltatás

2 szolgáltató

 1. A Corvin Művelődési Ház annak érdekében, hogy a látogatók olyan szolgáltatókkal is találkozhassanak, akik különleges termékeikkel nem tudnák kigazdálkodni a rendezvényen költségeihez való hozzájárulás összegét – fenntartja magának a jogot, hogy egyedi kedvezményes díjat kalkuláljon a rendezvény központjától távol eső részen.
 • dísznövények forgalmazása;
 • őstermelők;
 • saját kézzel készített kézműves gyerekjátékok;
 • kézművesek,
 • új kezdeményezések.
 1. A Corvin Művelődési Ház fenntartja a jogot, hogy az alább felsorolt szolgáltatási körök tekintetében minimum négyzetméter, illetve területfoglalási díjat határozzon meg.
 • Helyben fogyasztásra kínált élelmiszerek minimum 4m2 – nagyságú rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén,
 • Luftballon árusítási lehetőség, minimum 4m2 nagyságú területre vonatkozó rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén,
 • Egyszer használatos műanyag játék árusítási lehetőség, minimum 4m2 nagyságú területre vonatkozó rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén,
 • Arcfestő, henna, csillám tetoválás, homokkép készítés (fizetős szolgáltatásként) a terület nagyságához igazodva, de minimum 20.000Ft rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén,
 • Lovagoltatás, lovanként 20.000Ft rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén történhet.
 1. Szolgáltatást reklámozó sétáló partnerek minimum 9000 Ft/fő.
 2. Kereskedelmi tevékenységet folytató sétáló kereskedők 20000Ft/fő.
 3. Csak 1 m2 területet igénylő szolgáltatók minimum 8000 Ft.
 4. Rendezvényszervező egyes tevékenységek és szolgáltatások esetében, amely az átlagosnál nagyobb területen valósítható meg, egyéni mennyiségi kedvezményt adhat a rendezvényhez történő hozzájárulás összegének megállapításakor.  
 5. Vidámpark csak és kizárólag egy szolgáltató, akivel éves keretszerződésben működünk együtt.
 6. Befizetést követően pénzt semmilyen esetben nem áll módunkban visszatéríteni. Ez alól kivétel a 33. pontban rögzített eset.
 7. A szolgáltató a standján, a látogatók számára jól láthatóan és könnyen használható módon kézfertőtlenítőt helyez el.
 8. Az áramköltség átvétele előzetesen kaució címen történik, amely a rendezvény napján automatikusan rendezvényköltség hozzájárulásként kerül bevételezésre.
 9. Esőnap NINCS.
 10. Rossz idő esetén nem lehet az épületbe betelepülni.
 11. A rendezvény területén hagyott eszközökért felelősséget nem vállalunk.
 12. Bontás kizárólag a rendezvény végén kezdhető meg. Áramot reggel 7 órától az utolsó koncert végét követően 60 percig biztosítunk.
 13. Vízvételi lehetőség kizárólag a parkban kijelölt csapról lehetséges.
 14. A Corvin Művelődési Ház fenntartja a jogot, hogy a korábbi rendezvények tapasztalataira hivatkozva a szolgáltató részvételi szándékát visszautasítsa.
 15. Amennyiben a rendezvény megtartása kormányzati vagy egyéb korlátozó intézkedés miatt lehetetlenné válik (pl. tömegrendezvények betiltása) a terjedő új koronavírussal kapcsolatban vagy más egyéb esemény miatt, a befizetett rendezvényköltség hozzájárulás visszafizetésre kerül.
 16. A jelentkező kijelenti, hogy a rendezvény idején aktuális járványügyi védelmi intézkedésekre vonatkozó, intézményi Házirend tartalmát maradéktalanul megismeri, a bennük foglaltakat tudomásul veszi, betartja és betartatja.

Szabadtéri rendezvények területeinek hasznosítási szabályzata 2022. évi Kertvárosi Majális minden résztvevője számára kötelező érvényű, amelyet a jelentkezési lap kitöltésével és a rendezvény költségeihez való hozzájárulás befizetésével elfogad.

Kérem, a fentiek maradéktalan betartását és betartatását.

 

Budapest, 2022. április 01.

Szabó Csilla

igazgató

Kategória

Mindenmás