2022. október

Szo
1
V
2
H
3
K
4
Sze
5
Cs
6
P
7
Szo
8
V
9
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
Szo
15
V
16
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
Szo
22
V
23
H
24
K
25
Sze
26
Cs
27
P
28
Szo
29
V
30
H
31
kulturliget eseménynaptár


ÉLJ OTTHONOSAN! - TESTTUDAT TRÉNING GRECSÓ ZOLTÁNNAL

2022. június 16. 18:00

Tisztelt Látogatónk!

A program telt házas,

így sajnos nem áll módunkban több regisztrációt fogadni.

Amennyiben szeretne a várólistára felkerülni, abban az esetben kérjük jelezze az info@kulturliget.hu e-mail címen vagy a (+36 1) 401 3060-as telefonszámon név, darabszám, elérhetőség megadásával. 

Köszönjük megértését!

 

Június 16, csütörtök 18 óra Harmónia Szalon

 

ÉLJ OTTHONOSAN!

TESTTUDAT TRÉNING 
GRECSÓ ZOLTÁN 
táncművész, táncpedagógussal


Érzékenyítő program a testtudat, a kinesztetikus intelligencia, a reziliens működés és
a proprioceptív érzékelés fontosságáról


,,A delphoicától jóslást kértek az emberek, a jövőjükre, a sorsukra voltak kíváncsiak. A jós azt felelte: ismerd meg önmagadat, és tudni fogod a sorsodat. Mert a sorsod te vagy. ….Változtass magadon, és változni fog a sorsod is. Fogadd el magadat, és el tudod majd fogadni sorsodat is…... (Popper Péter)


Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk saját testünk jobb és pontosabb megismeréséhez és megértéséhez, először is tisztába kell kerülnünk az emberi test anatómiai és biomechanikai ismérveivel, hiszen az önismeret a pszichológiai és a szomatikus működésünk feltérképezésével kezdődik. Már az is nagyon sok információval bír, ha megfigyeljük, hogyan állunk, hiszen a testtartás dinamikus fejlesztésének rengeteg előnye van. A jobb tartás növeli a test hatékonyságát. Csökkenti a kötöttséget mind mentális, mind fizikai szinten, mivel a fizikai feszültség és kimerültség automatikusan negatív hatással van a hangulatra és az élethez való általános hozzáállásra.  Ha fizikailag felkészültek vagyunk, sokszor legyőzhetetlennek tűnő nehézségeken is könnyűszerrel felül tudunk kerekedni. Az energiával telt test önbizalmat áraszt, a megnövekedett koordinációs és megfigyelési képesség segít a táncban is hatékonyabban fejlődni, de a mindennapi életben is jelentkeznek pozitív hatásai. Az érzések a testben laknak, de akkor miért próbáljuk mi, emberek évezredek óta annyira görcsösen elnyomni a gondolatot is, hogy egy testben élünk? Albérlőknek hisszük magunk, pedig ez az otthonunk!

A kurzus központi témája a testtudat. A tudat, hogy van, a tudat, hogy engedelmessé tehető. A kurzuson minden alkalommal mást és mást élhetünk meg önmagunkról, hiszen minden alkalommal különböző nézőpontból indul a közös munka.

Az órára mindenképpen zokni ajánlott.

Előképzettség nélkül várunk mindenkit.  
6-70 éves korosztálynak ajánlott program                             

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az info@kulturliget.hu e-mail címen jelezze regisztrációs szándékát!

Program hossza: 90 perc

 

 

 

Kategória

Mindenmás