2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


XXII. Nemzetközti-Magyar Fotószalon

2022. október 01. 14:00

Október 1. szombat 14:00

XXII.

Nemzetközti-Magyar Fotószalon

 

Köszöntőt mond:
Szabó Csilla igazgató


A kiállítást megnyitja:
dr. Patrus Sándor elnök


Közreműködik:
Nagy Judit fuvolaművész

 

A kiállítás megtekinthető 2022. november 20-ig a Corvin Galériában.

 

 

---------------------------------------------------------

Képek a kiállításmegnyitóról:
https://photos.app.goo.gl/Fqc51jkVurdHXLjp9

 

A kiállítás lapozható katalógusa:


---------------------------------------------------------

 

Különösen ünnepi alkalom az idei XXII. Nemzetközti-Magyar Fotószalon megrendezése. Több szempontból is nagy fontossággal bír számunkra.

- 2022-ben ünnepeljük a Magyar Fotóművészek Világszövetsége megalakulásának 20. évfordulóját. A valamikor 27 fővel alapított szövetség mára 9 ország 182 fotósát tömöríti magába. Az elmúlt évek során nem felejtettük el az eredeti céljainkat.   Az anyaországi és a határon túli magyar vagy magát magyarnak valló fotósok, alkotók érdekképviselete, a fotós szakmai ismeretek bővítése, a tagok munkáinak széles körű megismertetése mellett a magyar identitás ápolása és a hagyományok megörökítése áll továbbra is működésünk középpontjában. Nem kis büszkeséggel mondhatom, hogy a Magyar Fotóművészek Világszövetsége és tagjai az évek során a hazai és nemzetközi fotográfiai közélet meghatározó szereplőivé váltak.

- Az idei XXII. Nemzetközti-Magyar Fotószalonra 5 kategóriába rekordszámú alkotó - 7 országból 147 fotós 1617 alkotással - küldte be pályázati anyagát. Általános kategóriába - a jubileumra való tekintettel - az elmúlt 20 év legsikeresebb fotóit vártuk.

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára írtuk ki a B kategóriát.

A magyar vonatkozású kategóriában a 'Mit jelent magyarnak lenni?' kérdésre igyekeztek a beérkező alkotások választ adni. Természet kategóriában a Kárpát-medence tájai kerültek bemutatásra.

E. kategória idén a Világszövetségen belül újonnan megalakult szakmai tagozat, a Fotótörténet tagozat által meghatározott archaikus eljárásokkal készült képekről szólt.

- Végül de nem utolsó sorban, hatalmas öröm számunkra, hogy ismét személyesen találkozhatunk Önökkel ezen, és a jövő évi közel 18 - a Kárpát-medence különböző pontjain megrendezésre kerülő - kiállításunk valamelyikén.

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége munkáját és szakmai színvonalát reprezentálja ez a kiállításunk és az ennek apropóján megjelenő katalógusunk, valamint a 'Kortárs Magyar Fotóművészet 2022.' évkönyvünk, amelynek még idénre tervezzük a kiadását.

Remélem, hogy ezzel a kis bevezetővel kellően felkeltettem a figyelmüket és örömmel csatlakoznak érdeklődőként, alkotóként, művészet kedvelőként a Magyar Fotóművészek Világszövetségéhez.

 

Dr. Patrus Sándor, elnök

Magyar Fotóművészek Világszövetsége

mfvszfoto@gmail.com

Tel.: +36-209-793-144

 

Kategória

Kiállítás