2020. október

Cs
1
P
2
Szo
3
V
4
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
P
9
Szo
10
V
11
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
V
18
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Szo
24
V
25
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Szo
31
kulturliget eseménynaptár


Kertvárosom 2020 - virtuális kiállítás a Föld napja alkalmából

2020. április 22. 08:00

KERTVÁROSOM 2020 FOTÓPÁLYÁZAT

AMATŐR FOTÓSOK RÉSZÉRE

FÖLD NAPJA ALKALMÁBÓL

VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁS

 

A Föld Napját minden évben április 22-én ünnepeljük. Világszerte különféle eseményeket szerveznek ezen a napon, hogy felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének védelmére és megőrzésére.

Így tettünk mi is, amikor meghirdettük amatőr, kerületi fotósok számára kiírt fotópályázatunkat.

Az ismert körülmények ellenére, ebben az évben IS összesen 67 fotó érkezett a pályázatra, közel ugyanannyi, mint az elmúlt évben! A lelkesedés töretlen. Elmondhatjuk, hogy színesedett a választék, nemcsak természetfotók, de életképek is érkeztek szép számmal. A zsűri a döntés meghozatalakor figyelembe vette nem csak a kompozíciót, az összhatást, de a mondanivalót, a hétköznapi környezetünk iránt való érzékenységet is. Ismét nagyon kreatív fotók születtek!  

A fotókat értékelve bebarangolhattuk általatok a kerület minden zegzugát. A legnépszerűbb hely továbbra is a Naplás-tó és annak környéke és a Szilas-patak menti bicikli út.

Különleges helyszínek, pillanatok és témák is megjelentek a pályamunkák között: az elhagyatott János utcai buszmegálló, avagy egy Margit utcai otthon fürdőszoba ablakából készített fotó. Akadt olyan pályázó, aki a tavaly beküldött fotóját komponálta át a kialakult veszélyhelyzetre.

Az 5. alkalommal meghirdetett „Kertvárosom” fotópályázatunkkal olyan hagyományt teremtettünk a XVI. kerületben, a kertvárosban, ahol valóban kiemelt figyelmet kap, „fókuszba kerül”, a fenntarthatóság, természeti környezetünk tudatos védelme, bolygónk a Föld  és saját értékeink megőrzése.

 

Tiszteletünk és elismerésünk minden pályázónak!

Fotózzatok továbbra is! Fotózzatok minden évszakban és napszakban, sétáljatok, járjátok be a XVI. kerület csodálatos utcáit, tereit, parkjait! Szeretnénk, ha jövőre még több új téma, kevésbé ismert terület és megismételhetetlen pillanat kerülne fókuszba a beküldött fotókkal.

Sok sikert, kreativitást, kitartást kívánunk a jövőben!

 

A Corvin Művelődési Ház 16 főből álló zsűrijének - melynek elnöke Szabó Csilla igazgató volt - döntése alapján díjazottjaink 2020-ban:

 

3. helyezett:

Dalos Zsuzsanna Katalin - A válóper (Naplás-tó)

 

2. helyezett:

Takács Hanga – Tükör kép (Pilóta u.)

 

1. helyezett:

Regős Enikő - Őszidő (Szilas-patak, kerékpárút)

 

 

Különdíj (365 lájk a facebookon):

Ágoston Éva - A templom, ahol kétfelé ágazik az út 
(Mátyásföldi Szent József Plébánia Pilóta u.)

 

 

Kovács Péter polgármester különdíja:

Forgács Botond: Vadászat (Naplás-tó)

 

 

A résztvevők képeit az alábbi virtuális galériában tekinthetik meg:

 

A Kertvárosom 2020 fotópályázat minden résztvevőjének emailben emléklapot küldünk, a díjazottakat egy külön meghirdetett alkalommal személyesen jutalmazzuk!

 


A Kertvárosom 2020 fotópályázat támogatója: az Öt Falu Egyesület

 

Kategória

Kiállítás