2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


Fényjátékok - Horváth Györgyi kiállítása

2019. május 23. 18:00

Fényjátékok

Horváth Györgyi kiállítása

 

„A látóhatár, amit az ember szeme megpillant, sosem a végső part, mert ezen a látóhatáron túl van még egy másik, azután egy következő, mindvégig.”

(G. Flaubert)

 

A kiállítás háziasszonya: Tóthné Szarka Tünde a Corvin Mátyás Gimnázium könyvtárosa

A kiállítást megnyitja: Utcai Dávid festőművész, a Fiók L. Stúdió vezetője

Közreműködnek: a Corvin Mátyás Gimnázium diákjai

A kiállítás megtekinthető 2019. június 13-ig a Kamara Galériában.

 

Dr. Horváth Györgyi klinikai szakpszichológus és festő. Évtizedek óta kerületünkben él. Iskola- és óvodapszichológusként dolgozik a Corvin Mátyás Gimnáziumban, a Jókai Mór Általános Iskolában és a Sashalmi Manoda Óvodában.

Gyermekkorától búvópatakként tört elő benne a rajzolás, a festés iránti vágy. Egyetemistaként a Debrecenben akkor működő Medgyessy  körben rajzolt. Tíz éve kezdett komolyabban foglalkozni alkotással. Évekig tűzzománcozott. Öt éve fest a Budapesti Művelődési Központban működő Fiók L. Stúdióban, korábban Fiók László festőművész majd ez év januárja óta Utcai Dávid festőművész vezetésével. Eddig 15 csoportos és egy önálló kiállítása volt, művészeti pályázaton két portréja és két grafikája is díjazott lett.

Jellemző rá a nyitottság, ami a pszichológusi gyakorlatban is nélkülözhetetlen. A klasszikus, sőt hétköznapi témákban érzi otthon magát, de gyakran nem klasszikus módon jeleníti meg ezeket. Képei fokozottan érzelmi töltésűek, amit a kompozíciók ferdítésével, a színek és kontrasztok felerősítésével, vagy esetenként a megfestés manírosságával, expresszív módon kíván hangsúlyozni. Ezek a képek azt sugallják, hogy igenis van a valós látvány mögött valami, amit csak lélekkel lehet látni.

A festő célja, hogy képei a néző lelkét melengetve, közelebb hozzák a természet gyönyörűségeihez és önmagához.

A kiállításon tűzzománc képeinek legszebbjei is láthatók.

 

 

 

Kategória

Kiállítás