2024. március

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


Ezerarcú művészet - Regioart művész csoport kiállítása

2020. január 22. 18:00

 

Kedves érdeklődők,

a március 4-ére meghirdetett tárlatvezetés ELMARAD! 

 

/  március 4. szerda 18.00 óra - Corvin Galéria

 FINISSAGE – TÁRLATVEZETÉS!  /

 

 

 

 

A Regioart-ot 2002-ben törökbálinti és budaörsi művészek alapították. (Többek között Kelle Antal ArtFormer, képzőművész, Oravecz István fotóművész, Felényi Péter, képzőművész, Stremeny Géza, szobrász, Plánka Zsuzsa, szobrász, Gvárdián Ferenc szobrász, P. Boros Ilona képzőművész, G. Horváth Erzsébet, restaurátor, T. Horváth Éva képzőművész, Som Miklós formatervező művész).

A művészcsoport egyetlen sohasem elvetett normája a szakmai igényesség, művészetükre a műfaji sokszínűség jellemző. A Regioart bázisát egy régóta jól működő baráti társaság alkotja, akik céljukként azt tűzték ki, hogy a képző- és iparművészeti, zenei, irodalmi és más művészeti tevékenységek támogatásával hozzájáruljanak a Dél-Buda környéki kistérség művészeti, kulturális életének fejlődéséhez. A képzőművészek mellett iparművészek, designerek is csatlakoztak a csoporthoz. Üveges Péter formatervező, Pápa Krisztina textilművész, Pázmány Judit kárpitművész. A társaság ethoszában továbbá igen meghatározó, hogy példaképének tekinteti Balogh Péter (Pátert) illetve Hadik Gyulát, akik időnként szintén részt vettek a Regioart kiállításain.

A kiállítás a Regioart művészeinek változatos ipar- és képzőművészeti alkotásaiból egy sokoldalú és a művészet számos műfaját felvonultató válogatást kíván bemutatni, mely egyben demonstrálja a művészcsoport múltját (közös projektekre tervezett alkotásokkal) és friss, kifejezetten a kiállításra készített munkákkal az alkotók jelenjét is.

 

 

 

Kategória

Kiállítás