2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár

Családbarát munkahely

Több mint munkahely!

2015. február 15-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet nyílt pályázatot hirdetett Családbarát munkahelyek kialakítására és fejlesztésének támogatására.  A Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház a XVI. kerület meghatározó közösségi találkozó helye, a kulturális élet helyi központja. Munkatársaink közművelődési tevékenységük során nap, mint nap találkoznak a kerület lakóival, és egyéb intézményeivel, azok munkáltatóival és munkavállalóival. 

Kiemelt célunk, hogy az intézmény tevékenységén túl saját működésével szolgáljon például és munkatársai számára vonzó munkahellyé váljon, ahol hosszú távon tervezhetik jövőjüket. Szeretnénk olyan munkahellyé válni, amely a munkavállalói igények és szükségletek figyelembevételével tervezi tevékenységét. Munkánkat hatékonyabbá és egyúttal sikeresebbé teszi a családbarát alapokon nyugvó munkaszervezés. 

Céljaink megvalósításához a lelkesedésen és elhivatottságon túl anyagi erőforrások mozgósítására is szükség van, ezért nyújtottuk be pályázati anyagunkat, mellyel sikeresen elnyertük a „Családbarát Munkahely” címet és az ezzel járó támogatási összeget.

 A pályázaton nyert támogatási összeget a családi élet és a munkahelyi elfoglaltság összehangolásának segítésére szeretnénk fordítani valóra váltva intézményi stratégiánkban foglaltakat.

Gyerekbarát színházként és intézményként sajátos működésünkből és tevékenységünkből adódóan törődnünk kell minden olyan rendszeres tevékenységet ellátó „külsőssel” is, aki munkáját nálunk végzi, sőt azokkal a szülőkkel, családokkal is, akik gyerekeik művészeti, kulturális, kreatív nevelését nálunk látják biztosítva, így rendszeresen több gyermekükkel rendszeresen jelentős időt töltenek intézményünkben. A családbarát gondolkodásunknak ez is szerves és elválaszthatatlan részét képezi.

Büszkék vagyunk rá, hogy az itt dolgozók nem munkahelyként, vagy szükséges kényszerként tekintenek a napi tevékenységük helyére. Az eddig elért eredményeink is ezt támasztják alá. 

Családbarát gondolkodásunk erősíti a kollegialitást, segíti a csapatmunkát, figyelembe veszi a személyes igényeket, amellyel céljaink szerint növekedhet a dolgozói elégedettség, csökken a fluktuáció és az intézmény szakmai céljai és szellemi missziójának megvalósítása garantált alapokon nyugszik. 

Célunk, hogy elégedett és motivált kollégákkal dolgozzunk, családbarát szellemiségben intézményünk szlogenjének megfelelően a „Gyere inkább mihozzánk!” és a „Több, mint helyszín!” mottónkat kiegészítve a „Több, mint munkahely!” szlogennel is.