2023. május

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
Sze
31
kulturliget eseménynaptár

Beköszöntő

Kedves Látogatónk!

 

Ismét itt a szeptember…

Örülünk a napsütötte, kisimult ismerős arcoknak; a soksok centinek, amivel a gyerekeink már-már ijesztő módon megnőttek; a totyogó lépteknek, amivel az itt születettek kiszabadulva a babakocsi fogságából elindulnak felfedezni a „kultúra világát”. Örülünk minden új látogatónak, aki először kicsit bizonytalanul lép be hozzánk keresve a neki megfelelő foglalkozást, csoportot, élményt, közösséget, előadást, programot.

A nyári zárás idején intézményünk aktívan pihent. Munkatársaim munkájának köszönhetően minden tér, terem, folyosó, öltöző, sőt a színpad is új festést-burkolatot kapott.

Az önkormányzatnak köszönjük a megújult Harmónia teraszt és a Napfény Galéria korszerű üvegportálját.

Minden egyes változás mögött szeretet és gondoskodás van.

Hiszem és vallom, hogy a kultúrára való nevelés a környezet kultúrájával kezdődik.

Fogadják és használják legalább olyan szeretettel, mint ahogy mi készültünk vele! Segítsenek megőrizni, vigyázzunk rá együtt, hogy minél többen nyerhessenek felfrissülést, nyugalmat itt nálunk a mindennapokban.

Köszönjük és büszkék vagyunk arra, hogy a mi látogatóink, közönségünk KÜLÖNLEGES, más, mint „az átlag”. Miért? Nálunk már a legkisebbek is (nemhogy a felnőttek…) tudják:  hogy ételt, italt, kabátokat nem viszünk be a színházi előadásokra; tudják, hogy a kismotorokat, bicikliket, rollerokat le kell parkolni a kijelölt helyen; tudják, hogy belépve köszönünk, hogy udvariasak vagyunk és tiszteljük a másik által létrehozott dolgokat….. Nem is sorolom, hiszen itt a XVI. kerületben az már természetes, hogy az Erzsébetligeti Színház  TÖBB MINT HELYSZÍN!

Garantálom, hogy a 2016/2017-es évadban is érdemes minket választani! Megújult környezettel és sokszínű programokkal várjuk a család minden tagját, kicsiket és nagyokat egyaránt.

A műfaji sokféleség jegyében állítottuk össze az évad színházi kínálatát, a Bánfalvy Stúdió Elvis, oltár, Miami című vígjátéka, a Körúti Színház Jelenetek két házasságból  című bemutatója, és a Fogi-Bulvár Színház bohózata könnyed kikapcsolódást ígér. Az Orlai Produkció ebben az évadban sokféleségével fogja lenyűgözni Önöket: a Folyón túl Italai című előadása humorral átszőtt mélyen emberi történetet dolgoz fel; a Várj, míg sötét lesz című előadás feszültsége, a bravúros színészi játék igazi csemege; de a nagy sikerre való tekintettel, folytatjuk kamara előadásinkat is, aki még nem látta most megnézheti a Csemegepultos naplóját…a többi legyen meglepetés!

Garantált családi élményt ígér karácsony előtt a Pannon Várszínház Dzsungel könyve előadása, amit a nagy sikerre való tekintettel hoznak el hozzánk ismét. Ezt mindenkinek látni kell!

A jazz műfaj legjobbjaival és megújult bérlettel folytatódik a Jazz Liget: Csemer Boglárka a BoggieTrio különleges koncertje, az Intermezzo, Hajdu Klára Quartet igazi csemegét ígér. Természetesen lesz GEMINI klub és Nóta műsor, folytatódik az Anima Musicae komolyzenei- és a Jazz Mania Big Band  ismertető koncertsorozata, sőt Borligetünkbe is várjuk önöket.

Családbarát Színházként a gyerekeket báb-és színházi előadásokkal, Testünk a csoda interaktív ismeretterjesztő kiállítással, ManóMozival, Históriás Játszóházzal és Kolompos Táncházzal várjuk. Gondolunk az anyukákra is, így folytatódik a LigetiBaba Klub, ismét megszervezzük a Hordozó Hetet.

Nálunk mindennap történik valami! Hozzánk mindig érdemes betérni!

Szombatonként filmet vetítünk vagy koncerteket, játékot szervezünk a ligetben. Klubokkal, tanfolyamokkal filmvetítéssel, különleges kiállításokkal, komolyzenei koncertekkel is megújítottuk a kínálatot, de a KönyvesKuckóban is sok újdonságot találnak az olvasni vágyók! 

Új programmal: a Vingardium Borfesztivállal indult a hónap.  Szeptemberi utolsó hétvégéjén a három napos XIII. Kertvárosi Vigasságokra várjuk látogatóinkat.

Éljenek a lehetőséggel, töltődjenek fel kulturális élményekkel a Kertvárosban.

Találkozzunk az Erzsébetligeti Színház programjain!

 

Budapest, 2016. szeptember

Szabó Csilla

igazgató

Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház

 

Aktuális programfüzetünk az alábbi linken online böngészhető:>>